I brandmannens trygga famn lotsades katten ned till fast mark under fötterna. Foto: Räddningstjänsten Medelpad

Katt i nöd på tak i Ånge undsattes av räddningstjänsten

Uppdaterad
Publicerad
En katt som hamnat i problem på ett tak blev räddningstjänstens ärende på lördagskvällen i Ånge.

Katt som räddas ur träd hör till räddningstjänstens klassiker, även om brandmännen ofta gärna väntar på att katten klättrar ned själv.

Men denna gång i Ånge har en katt fått mer problem än så. Strax före 19-tiden fick SOS Alarm samtal om en katt som tagit sig ut från ett takfönster, och sedan glidit ner mot snörasskyddet på taket. Räddningstjänsten beslutade att rycka ut till undsättning.

”Dåliga odds på att ta sig ner”

– Räddningstjänsten brukar få samtal om att rädda katter, då framförallt katter i träd. Då brukar vi avvakta eftersom katter brukar ta sig ner själva. I denna situation är det dåliga odds på att katten själv kan ta sig ner, därför valde vi att åka fram för att undsätta denna katt och att inte andra personer försöker gå ut på detta tak för att försöka rädda katten, säger Thomas Åslin, inre befäl räddningstjänsten Medelpad.

Vid 19.30-tiden uppgavs räddningstjänsten vara på plats för att rädda katten på taket. Kort därpå kom beskedet från Thomas Åslin:

– Den är nere, ägaren har den i tryggt förvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer