Kattis Melander är entusiatisk. Det är första gången på länge som det nu byggs lägenheter i Njurunda och snart står också pendeltågsstationen också klar.

Kattis om byggboomen – ”Yes, vilket lyft för Njurunda”

Uppdaterad
Publicerad

Kattis Melander i Njurundabommen är en av många som gett sig in i debatten om superbyggboomen i Sundsvall. Men rösterna går i sär. Toppen säger somliga. Botten säger andra.

Debatten går het på SVTs debattforum. I takt med att grävmaskiner och byggarbetare tagit över stadskärnan har det uppenbarligen också väckts en vilja att debattera förändringarna. Både för och emot.

Pendeltåg

Kattis Melander i Njurundabommen tillhör dem som välkomnar byggkranarna. I Njurundabommen byggs just nu ett flerbostadshus, det första på länge. Det byggs också ny järnvägsbro, dubbelspår och en ny perrong. Från Njurunda ska det i framtiden gå att tågpendla.

Byggboom i Sundsvall

– Det är ett fantastiskt lyft för bygden. Vi har kämpat länge för att det främst ska byggas bostäder och det mest fantastiska är att det snart är klart, säger hon.

För och emot

Men alla är inte lika positiva till de byggaktiviteter som pågår runt om i Sundsvalls kommun. Flera som hört av sig tror på trafikkaos, inte bara under byggtiden utan när allt står klart. Andra tror på en utarmning av stadslivet och servicen i stadskärnan.

Läs själv alla kommentarer och debattera här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Byggboom i Sundsvall

Mer i ämnet