Kent mötte rånarna – igen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen startade rättegången mot de två män som åtalats för det brutala rånet mot en klock- och juvelerarbutik i Sundsvall för en månad sedan. Och  butikens ägare Kent Nordberg, satt plötsligt öga mot öga mot de män som misshandlat honom grovt med en kofot.

-Det är inte roligt det här att gå igenom allt en gång till säger Kent. Och speciellt sorgligt är att båda rånarna nekar trots överväldigande bevisning.

När Kent Nordberg vägrade att låsa upp montern med de dyrbaraste klockorna fick han ta emot mängder av slag från rånarna. De övergick sedan till att slå sönder montrarna.

Klockrån i Sundsvall

Rånet fick dock ett snabbt slut. När männen lämnade butiken med två väskor fyllda med klockor jagades de av flera yngre män som till slut hann ikapp dem. Rånarna brottades ner på marken och omhändertogs sedan av polis.

Under onsdagens förhandlingar vittnade männen som övermannade rånarna om hur gripandet gick till. Men trots mängden av vittnesmål nekar de anklagade till att ha något med rånet att göra. Rättegången fortsätter 26 mars.

Kent Watch & Jewellery i centrala Sundsvall har rånats ett tiotal gånger på åtta år, och när två maskerade män gick lös på både inredning och butikspersonal med tillhyggen på morgonen den 18 februari, var det som sagt flera privatpersoner som kände att det var nog.

De båda männen, bägge från Hoforstrakten, har visat upp en stursk attityd i förhören. De har knappt velat prata alls, nekar alltså till allt. De säger sig inte ha varit på platsen när rånet skedde.

I dom två väskorna som rånarna sprang iväg med hittades exklusiva klockor för  en halv miljon kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klockrån i Sundsvall

Mer i ämnet