Foto: SVT/TT

Kidnappningsmordet kan gå till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Bortrövandet och mordet på 23-årige Ramin Scherzaj kan bli ett fall för Högsta domstolen. Advokat Thomas Olsson som försvarar en av de livstidsdömda har bestämt sig för att söka prövningstillstånd.

– Vi håller som bäst på med att skriva en ansökan, säger Thomas Olsson till SVT Västernorrland.

Hovrätten för nedre Norrland dömde den 20 december fyra personer till fängelse på livstid för kidnappning och mord på Ramin Scherzaj i april 2016. Bland dem en 34-årig man som anses vara huvudman i målet.

Försvarar en av bröderna

Hans exfru, som Scherzaj hade ett hemligt och förbjudet förhållande med, fick sitt straff sänkt från livstid till 14 års fängelse då hovrätten reducerade hennes roll i det inträffade jämfört med tingsrättsdomen. En annan man fick straffet sänkt från 14 till 12 års fängelse.

Thomas Olsson försvarar en av kvinnans bröder – också han alltså livstidsdömd i målet.

Huvudskälet till att han nu försöker få upp målet i högsta instans är att hans klient dömts mot sitt nekande till lagens strängaste straff för lagens grövsta brott.

Inte utrett vem som begick mordet

Men försvararna i målet har också samfällt vid huvudförhandlingarna både i tingsrätten och hovrätten påtalat att polis och åklagare inte lyckats komma fram till vem eller vilka som egentligen utförde själva mordet på Ramin Scherzaj.

SVT har i samma ärende även sökt advokaterna Thomas Bodström och Ivan Fialdini som försvarar huvudmannen i målet respektive kvinnan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.