Latbergsbacken i Kramfors kommer att vara öppen även i år meddelade Kramfors kommun under fredagen. Foto: Jennie Johansson/SVT Arkiv

Klart att Latbergsbacken öppnar i vinter

Publicerad

Kramfors Alpina bad om ett utökat stöd från kommunen – men fick nej. Men nu har man hittat en lösning för vintern.
– Vi fattar nu den utsträckta handen på så vis att vi tillsätter ännu mer resurser i form av arbetsinsatser, säger Patrik Asplund, fritidschef, i en kommentar på Kramfors kommuns hemsida.

På Kramfors kommuns hemsida meddelas nu att Latbergsbacken kommer att vara öppen även i vinter. Kramfors Alpina gick i augusti ut att man inte längre orkade med att driva backen efter de resurser som fanns och bad om ytterligare ekonomiskt stöd från kommunen. Men fick då nej. Men nu kommer alltså backen vara öppen.

– Vi har haft en bra dialog med föreningen och kommit fram till en lösning, som båda parter är överens om, säger Patrik Asplund.

– Ibland har det framställts som att vi haft dålig kontakt med Kramfors Alpina, vilket jag inte tycker stämmer. Jag har haft mängder av samtal med olika personer i styrelsen. Att vi nu kommit överens om ett gemensamt upplägg känns jättebra, säger fritidschefen Patrik Asplund på kommunens hemsida.

Går in med personal

Personal från Fritidsenheten kommer under dagtid att sköta snötillverkning, service av liften och reparationer vid behov. På kvällar och helger kommer Kramfors Alpina sköta anläggningen.

– Kramfors Alpina är en fantastisk förening, som lagt ned extremt många ideella arbetstimmar på att hålla backen i bra skick. Vi fattar nu den utsträckta handen på så vis att vi tillsätter ännu mer resurser i form av arbetsinsatser, säger Patrik Asplund.

SVT har sökt representanter från Kramfors Alpina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer