Besked: Ingen batterifabrik i Torsboda

Uppdaterad
Publicerad

Northvolt och Volvo cars batterifabrik som skulle generera 2 500 jobb läggs inte i Timrå och Sundsvallsregionen. Beskedet kom under tisdagsförmiddagen i ett pressmeddelande från Timrå kommun.

Det blir ingen batterifabrik i Torsboda utanför Timrå. Sundsvallsregionens erbjudande stod sig länge i konkurrensen, men faller nu bort i slutspurten.

– Vi faller på målsnöret, men det sätter fingret på det vi lyckats skapa tillsammans i Sundsvallsregionen: ett av Sveriges starkaste erbjudanden för energiintensiv industri, säger Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande i Timrå.

Batterifabriken Northvolt

Fortsatt samarbete mellan kommunerna

I pressmeddelandet säger sig Timrå och Sundsvall ha bestämt sig för att fortsätta samarbetet kring Torsboda och jakten på en ny stor etablering i regionen och tittar nu på hur man kan formalisera samarbetet ytterligare.

– Jag har sagt det förut och jag säger det igen; det är inte frågan om vi ska få en energiintensiv etablering, utan när vi får den, säger Stefan Dalin (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet