Se bilderna på giffarnas nya tränare på plats på träningen. Foto: SVT

Klart med ny tränare för GIF Sundsvall – Tony Gustavsson tar över

Uppdaterad
Publicerad

I fredags sparkades till slut Joel Cedergren, mångårig tränare för GIF Sundsvall. Nu är det klart att assisterande tränaren för det amerikanska landslaget – Tony Gustafsson – tar över.

Träningen pågår på hemmaarenan i Sundsvall. På plats för den första träningen finns Tony Gustavsson och enligt uppgifter till SVT är det klart att det är han som tar över rollen som tränare.

Tränarfrågan var klar redan i på måndagsmorgonen, men i ett pressmeddelande på förmiddagen skrev klubben så här:

”Av respekt för spelargruppen och den nya tränarens första dag på jobbet så kommer vi att hålla en stängd träning under måndagsförmiddagen för att ge alla tid att bekanta sig med varandra”

Amerikansk guldtränare

Klubben har varit hemlighetsfull kring tränarfrågan, men redan förra veckan pekade Expressen ut Tony Gustavsson som den som skulle ta över.

Gustavsson är född i Sundsvall och har tränat Hammarby i allsvenskan, och i somras var han som assisterande tränare för det amerikanska landslaget med och vann VM-guld i fotboll.

Hyllas av VM-hjälte

Vilken typ av tränare får då GIF Sundsvall när Tony Gustavsson tar över?  En riktig tänkare, och man ska tro en VM-stjärna.

”Han är en schackspelare”, enligt den amerikanska stjärnan Meghan Klingenberg som var med och tog VM-guld 2015.

Meghan Klingenberg var med och vann VM- guld med Tony Gustafsson; En otrolig coach”, tycker hon. Foto: svt

– Han är en otrolig tränare som har förmåga att analysera spelet, sa Klingenberg i samband med en presskonferens under VM-turneringen då.

– Tony har en förmåga att se den stora bilden, menade Klingenberg, som haft Gustavsson som klubbtränare under sin tid i Tyresö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.