• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Hans Selling, ordförande i Gif Sundsvall om risken att missa TV-pengarna nästa år; – Det säger sig självt, får vi 10 miljoner mindre så måste vi skära ännu mer i våra kostnader, det skulle ju drabba hela verksamheten. säger han.

Tio miljoner extra för GIF Sundsvall – om laget hänger kvar

Uppdaterad
Publicerad

Från nästa år gäller ett nytt avtal för TV-rättigheterna för allsvensk fotboll – och de kan ge många extramiljoner för klubbarna. För GIF Sundsvall skulle det innebära ett tillskott på tio miljoner kronor. Att ramla ur i år skulle vara sällsynt dålig timing.

Tolv hopskrapade poäng efter 21 allsvenska omgångar – GIF Sundsvall är stadigt parkerade i botten av den allsvenska tabellen. Just nu talar mycket för att laget ska åka ner i superettan. Igen.

Extra dåligt år för nedflyttning

Men det skulle vara ett sällsynt dåligt tillfälle att ramla ur allsvenskan. Från och med nästa år börjar ett nytt avtal gälla för rättigheterna att sända de allsvenska matcherna, ett avtal som ger en hel del pengar till klubbarna. Det är pengar som är avgörande för Giffarna.

– Det är oerhört viktigt, säger Hans Selling, ordförande i GIF Sundsvall. Det säger sig självt, får vi 10 miljoner mindre så måste vi skära ännu mer i våra kostnader, och det drabbar ju hela verksamheten.

Rejäl ökning av TV-pengarna

Från och med 2020 äger företaget Discovery sändningarna och det nya avtalet ger klubbarna 550 miljoner per år 2020. Det tidigare avtalet gav ungefär halva den summan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

GIF Sundsvalls ekonomi

Mer i ämnet