Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Anneli von Wachenfeldt på Föreningsbyrån i Örnsköldsvik vilka risker hon ser för föreningslivet på kort och lång sikt när kostnaderna ökar. Foto: SVT

Kommunala föreningsbyrån i Örnsköldsvik: ”Jättestor oro – även hos oss”

Publicerad

Stigande energipriser gör att många föreningar som driver egna anläggningar vänder sig till kommunen för hjälp och stöd.

– Det är en jättestor oro hos föreningar och även hos oss för föreningarnas skull, säger Anneli von Wachenfeldt, som jobbar på Föreningsbyrån på Örnsköldsviks kommun.

Framför allt är det vintersporterna som just nu hör av sig till Föreningsbyrån med en oro inför säsongen. Men Anneli von Wachenfeldt konstaterar att prisökningarna drabbar alla delar av föreningslivet.

– Det är ju inte bara el och bränsle som blivit dyrare. Att köpa fika, att åka till aktiviteter blir dyrare – det slår mot allt. Här är det viktigt att vi får fortsätta den bra samverkan vi har med föreningarna så vi kan försöka hitta lösningar för att lindra det här.

I klippet berättar Anneli von Wachenfeldt vilka risker hon ser för föreningslivet på kort och lång sikt när kostnaderna ökar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.