Glad i dag: Anderas Sjölander (S), kommunalråd i Härnösand. Det efter Skatteverkets besked att man tänker förlägga sitt centralarkiv till residensstaden. Foto: Eva Harström SVT

Kommunalrådet om arkivjobben till Härnösand: ”Ett glädjebesked”

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket vill flytta sitt centralarkiv till Härnösand. Kommunen har anvisat mark på Saltviks industriområde.

– Jätteviktigt för Härnösand. Ett glädjebesked, säger kommunalrådet Andreas Sjölander (S).

På onsdagen hölls en presskonferens om Skatteverkets etableringsplaner i Härnösand. Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand och Martin Wagenius, chef för Skatteverkets dokumentenhet, medverkade.

Det är centralskrivet som myndigheten planerar att utlokalisera till Härnösand. Preliminärt handlar det om mellan 20 och 30 nya jobb på orten.

Andreas Sjölander (S) kommunalråd i Härnösands kommun och Martin Wagenius, chef på dokumentenheten på Skatteverket medverkade vid presskoferensen. Foto: Eva Harström SVT

– Kompetensen finns i stan, absolut. Västernorrland är ett arkivlän och Härnösand är huvudstad i arkivlänet, säger Andreas Sjölander.

Förutom arkivverksamhet kommer antagligen även Skatteverkets postmottagning flytta till Härnösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.