Sollefteås kommunalråd Johan Andersson (C) tycker tisdagens beslut var tråkigt men har inte gett upp.

Kommunalrådet i Sollefteå: ”Vi ska fortsätta att kämpa”

Uppdaterad
Publicerad

Östersund ser ut att vinna kampen om ett nytt regemente. I och med dagens regeringsbeslut minskar utsikterna för Västernorrland och det gemensamma förslag som lagts fram av Sollefteå och Härnösand med stöd av Kramfors.

Östersund föreslås att bli ny regementsstad. Det står klart sedan regeringen på tisdagsmorgonen beslutat ge försvarsmakten direktiv om att förverkliga planerna. Samtidigt minskar chanserna för Sollefteå, Härnösand och Kramfors som lanserats som ett gemensamt alternativ.

– Jättetråkigt, men vi ska fortsätta kämpa, säger kommunalrådet i Sollefteå Johan Andersson (C).

”Loppet inte kört”

Försvarsberedningen har tidigare föreslagit två nya mindre regementen för territoriella förband. De orter som visat intresse är Sollefteå tillsammans med Kramfors och Härnösand, Östersund och Falun.

Johan Andersson menar att loppet inte är kört eftersom det slutgiltiga beslutet kräver en riksdagsmajoritet.

– Dessutom borde Västernorrlandsalternativet kunna bli det andra alternativet. Vi vet att vi har ett konkurrenskraftigt alternativ, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer