Konståkningsklubb oroas

Uppdaterad
Publicerad

ÖRNSKÖLDSVIK Ishallarnas höga driftkostnader ställer till det för många föreningar. Men det är inte bara ishockeyn som drabbas. Även konståkningen berörs om hallar tvingas stänga.

För Örnsköldsviks konståkningsklubb är vårens isgala livsviktig för klubbens överlevnad. Utan intäkterna från den, finns ingen möjlighet att driva verksamheten.

I Kempehallen har man sen några år tillbaka, rotat sig och klubben utnyttjar en stor del av kommunens istider. Men det är på lånad tid. Politikerna i kultur och fritidsnämnden har bestämt sig.

Kempehallen kommer att rivas.

– Nästa säsong blir den sista som kommunen bedriver verksamhet i Kempehallen. Hallen har tjänat ut sitt syfte och kommer att rivas, säger Leif Lindholm (S) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Beslutet att riva Kempehallen togs redan när arenan byggdes i Örnsköldsvik. Hallen som byggdes på 60-talet dras med allt för höga driftkostnader. Bara att skotta snö från taket kostar hundratusentals kronor per år.

Istället har kommunen köpt Modohallen av Modo hockey för att kunna garantera istider som föreningar kan boka.

Men höga driftkostnader drabbar även föreningsdrivna ishallar. Svenska Ishockeyförbundet anser att det är en ödesfråga och att många ishallar kan tvingas stänga sina hallar.

Det gäller även Örnsköldsvik. Svedjeholmen har redan flaggat för en stängning samtidigt som Kempehallen stänger. Men fler föreningar riskerar med dyra isytor riskerar gå samma väg.

– Vi måste ha en hall som är relativt varm. Vi åker i tunna trikåer och måste vara i en hall som anpassas efter oss så vi oroas över var vi kommer att ta vägen om Kempehallen rivs, säger Anders Fredriksson som är vice ordförande i Örnsköldsviks konståkningsklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.