Foto: SVT / arkiv

Konsultrapport: Mycket dålig arbetsmiljö på stiftskansliet i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Rapporten från den konsultfirma som genomlyst arbetsmiljön på Svenska kyrkans stiftskansli i Härnösand är nu klar – och kritiken är inte nådig.

– Det finns en hierarkisk tankefigur i organisationen. Problem och konflikter hanteras med styrdokument, riktlinjer och omorganisationer. Vissa larmrapporter från personalen har ignorerats, säger arbetsmiljökonsulten Lisbeth Rydén.

Arbetsmiljöproblemen på stiftskansliet härrör från åtskilliga år tillbaka i tiden. Det hela kulminerade med striden inom stiftsstyrelsen där en majoritet av ledamöterna tidigare i höst förklarat att de saknar förtroende för sin ordförande, biskop Eva Nordung Byström.

Enligt ett styrelsebeslut ska hon nu förmås att avsluta sin anställning – eller, om hon inte går med på det, sägas upp.

Arbetsmiljökonsulter har nu under november månad gjort en övergripande genomlysning av förhållandena på stiftkansliet där bland annat drygt 60 djupintervjuer gjorts, både med personalen och med personer som av olika skäl slutat på kansliet.

”Byråkrati och hierarki dominerar”

Huvudorsaken till arbetsmiljöproblemen är enligt konsulterna ”att ledning och styrning inte skapar tillräckliga förutsättningar för den sorts arbete som utförs på stiftskansliet. De bristande förutsättningarna ger upphov till frustration, osäkerhet, oro och förvirring, och som ett resultat därav onödig personalomsättning, ohälsa och sjukskrivningar.”

– En byråkratisk och hierarkisk tankefigur dominerar där det råder en övertro på policys, riktlinjer, regelverk, strukturer och rutiner. Problem har i en del fall lösts med omorganisationer. Men problemen och konflikterna har bestått och det har skadat tilliten, säger Lisbeth Rydén på konsultfirman Ellerr.

Upplever orättvisor

– Många har känt sig orättvist behandlade och har inte kunnat förstå varför. En anda av positivt tänkande har också präglat agerandet från personer i ledande ställning. Det som fungerat bra har betonats, problem har i stället tonats ner och ibland ignorerats helt, fortsätter hon.

Stiftsledningen tar kontentan av rapporten på största allvar.

– Nu måste vi se till att våra anställda mår bättre på jobbet, säger stiftsstyrelsens Birgitta Sedin (KD).

I hur hög grad handlar det här om personkonflikter?

– Vi menar att det handlar om en kultur som genomsyrar organisationen och som måste förändras i grunden, säger Lisbeth Rydén.

”Påverkar inte biskopsfrågan”

Hur påverkar det här biskopsfrågan?

– Den hanteras nu av Svenska kyrkans överklagandenämnd. Den här rapporten påverkar inte den processen, säger stiftets pressansvariga Kajsa Åslin.

På fredag den 18 december har kyrkans överklagandenämnd sitt nästa sammanträde där biskopsfrågan finns på dagordningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Striden i Härnösands stift

Mer i ämnet