Kortare arbetsdagar ska lösa personalbrist

Uppdaterad
Publicerad

Överbelastade socialsekreterare i Sundsvall ska få kortare arbetsdagar, i ett försök att locka ny personal.

Tre grupper av socialsekreterare i Sundsvalls kommun, vuxenstödsgruppen samt båda barnutredargrupperna, ska få kortare arbetstid på prov i ett år. Det beslutar Socialnämnden i Sundsvall i dag, enligt ett pressmeddelande.

Försöket är tänkt att börja i september, och ska minska arbetsbelastingen för socialsekreterarna samtidigt som man hoppas att det ska locka fler till yrket. Tanken är att man ska jobba effektivt i sex timmar.

– Socialsekreterarna får varje dag ta hand om svåra fall och tuffa situationer. Vi vill se till att vi behåller den kompetenta personal vi har och samtidigt attrahera nya medarbetare. Att förbättra socialsekreterarnas arbetssituation gynnar inte bara medarbetarna utan även våra medborgare och framförallt barnen som kan känna en trygghet i att de få möta sin socialsekreterare, skriver Malin Larsson (S), ordförande i socialnämnden, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Socialtjänsten i kris

Mer i ämnet