Foto: Torgil Gottarp

Kraftig brand i lagerlokal i Johannedal

Uppdaterad
Publicerad

En brand härjar sedan strax efter 19-tiden i en större byggnad på industriområdet i Johannedal i Sundsvall. Tolv brandbilar är på plats för att bekämpa elden.

Det handlar enligt SOS Alarm om en fullt utvecklad brand och räddningstjänst från flera olika stationer är på plats med 12 bilar och ett 30-tal brandmän.

Torgil Gottarp som bor i närheten av byggnaden berättar att värmen från branden känns på 150 meters håll.

– Hela byggnaden har brunnit upp. Den är bra lång, kanske 100 meter, säger han.

Byggnaden, en lagerlokal, brinner fortfarande för fullt vid niotioden men har rasat ihop. Kraftig blåst har gjort jobbet svårare för brandkåren och enligt ett pressmeddelande från Räddningstjänsten Medelpad vid 20.10 är det stor risk för spridning.

– Det började brinna i ena kanten men sedan låg vinden på så att det spred sig längs hela byggnaden, säger Torgil Gottarp som sett förloppet från sitt hem.

Polisen bistår räddningstjänsten bland annat med en säkerhetsavspärrning runt området, som bland annat påverkar Johannedalsvägen. I nuläget finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

Foto: Ylva Holmgren, SVT

Elden spred sig sedan till ytterligare en byggnad som även den totalförstördes. Under morgontimmarna på måndagen fanns fortfarande ett 10-tal brandmän på platsen som arbetade med släckningen.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad och polisens tekniker kommer att undersöka brandplatsen så snart det är möjligt.

Artikeln kan uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.