Två lägenheter fanns i byggnaden – enligt uppgift fanns inga personer hemma när branden utbröt Foto: Andreas Söderberg Vestin

Kraftig husbrand i Klockestrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett hus brann ner till grunden under julaftonskvällen på Nydalsvägen i Klockestrand, nära Kramfors. Inga personer fanns i huset när eldsvådan utbröt.

Första larmet om eldsvådan kom runt 20.10 på julaftonen. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut och var kvar på platsen med ett tiotal enheter under natten – vid niotiden på juldagens morgon lämnade räddningstjänsten platsen och ägaren av huset fick ta över bevakningen.

Totalförstört

Huset var då helt nedbrunnet, men ingen person ska ha funnits i fastigheten när branden utbröt.

Det var närboende som larmade om branden på kvällen:

– Det är grannar som har ringt in om att det slår lågor ur den här fastigheten, sa David Levy, vakthavande befäl på polisen, då.

Kommer undersökas

Vad som orsakat eldsvådan är inte känt ännu.

– Men det är mycket troligt att det kommer bli en förundersökning för att utreda vad som föranlett branden, det kan vara allt från allmänfarlig vårdslöshet till mordbrand eller en olycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.