Arbetarekommunen i Kramfors har utsett Malin Svanholm (S) att efterträda Jan Sahlén som kommunalråd. Foto: Socialdemokraterna

Kramfors på väg att få sitt första kvinnliga kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Kramfors valde på torsdagskvällen Malin Svanholm (S) som den som ska efterträda Jan Sahlén på kommunalrådsposten.
– Det känns oerhört stort och hedrande, säger hon.

– Medlemmarna gick på valberedningens förslag och valde Malin Svanholm, säger Eva Lygdman, Arbetarekommunens ordförande i Kramfors.

Vad är det som gör Malin Svanholm lämpad för uppdraget?

– Hon har jobbat länge i partiet. Ända från SSU-tiden, i 28 år, berättar Eva Lygdman.

Malin Svanholm är rutinerad politiker och har flera politiska uppdrag idag. Hon sitter i kommunstyrelsen och fullmäktige, är ordförande i Media-teknik, Räddningstjänstförbundet och ledamot i kollektivtrafikmyndigheten.

”Bra för jämställdheten”

Den här veckan fyller hon 44 år. Men viktigast av allt, tycker Eva Lygdman, är att Malin Svanholm blir första kvinnan på kommunalrådsposten i Kramfors.

– Det känns mycket bra, inte minst för jämställdheten, säger hon.

Malin Svanholm kommenterar utnämningen i ett pressmeddelande.

– Det är många kvinnor som gått före mig i Kramforspolitiken och naturligtvis är det något särskilt att vara den första kvinnan på den här posten.

På måndag fattar kommunfullmäktige formellt beslut om kommunalrådsposten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer