Hotellbygget på den gamla Norrmalmsparkeringen i Sundsvall kommer att fullföljas trots att läget för hotellbranschen är ansträngt nu. Foto: Pressbild

Tufft för hotellbranschen i länet

Uppdaterad
Publicerad

Hotellen i länet har fått tufft på grund av corona och personal hotas med varsel.

Men hotellbygget på den gamla Norrmalmsparkeringen i Sundsvall kommer att fullföljas.

Läget är ansträngt för hotellindustrin i hela landet så även i Västernorrland. Enligt Sveriges Radio Västernorrland varslas nästan hälften av all personal på Hotel Hallstaberget i Sollefteå och Stadshotellet i Härnösand.

Framför allt grupper som avbokar

– Från torsdag till fredag förra veckan ändrades allt. Alla större gruppbokningar har avbokats och är framflyttade berättar Björn Norman, hotellchef för Hotell Hallstaberget i Sollefteå för SVT.

Coronaviruset i Västernorrland

För att klara av situationen har man tvingats anpassa styrkan efter bemanning.

– Vi har varslat i princip alla anställda om minskad arbetstid så länge restriktionerna ligger kvar, säger Norman.

Han poängterar dock att situationen sett än värre ut de inte fått hjälp av regeringens krispaket. 

– Vi får fortfarande in bokningar från privatpersoner och verksamheten fortsätter som vanligt. Men jag hoppas verkligen  att den värsta nedgången lagt sig inom en snar framtid.

Hotelljätte varslar

Under onsdagen kom även beskedet att hotelljätten Peter Stordalens hotellkedja Nordic Choice varslar 4 500 anställda i hela landet. I Västernorrland berörs två hotell, båda i Sundsvall. SVT har sökt ansvariga för att få reda på hur många anställda som påverkas i Sundsvall  men utan resultat.

Hotellbygget fortgår

I centrala Sundsvall pågår just nu ett stort hotellbygge som även det ägs av Stordalen. Enligt Kenneth Hultgren, kommunikationsansvarig på Nordic Choice Hotels, kommer bygget att fullföljas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet