– Nu är goda råd dyra, konstaterar regionrådet Glenn Nordlund (S). Foto: Thomas Sundberg/SVT

Bildande av kriskommission rycker närmare

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets förslag om att inrätta en kriskommission klubbades inte igenom i regionstyrelsen idag. Däremot går majoriteten med på att undersöka möjligheterna att bilda en.

– Vi får undersöka vilka idéer kan vi fånga upp, för nu är goda råd dyra, konstaterar Glenn Nordlund (S), regionstyrelsens ordförande.

Prognosen för sjukvården i Västernorrland pekar på ett underskott för 2019 på 350 miljoner kronor. Majoriteten är inte längre säker på att de kan klara de ekonomiska problemen på egen hand.

Vid regionstyrelsens sammanträde på torsdagen beslöt man idag att sträcka ut handen till oppositionspartierna (C, KD, SJVP och SD) för att gemensamt diskutera frågan.

Dialogmöte

– Vi har inte tillsatt en parlamentarisk beredning idag, men jag har fått i uppdrag att kalla till ett dialogmöte, säger Glenn Nordund (S).

Till mötet kommer alla partier i regionfullmäktige vara inbjudna.

– Då får vi se om det finns någon grund för en politiskt övergripande beredning för de här frågorna, säger Glenn Nordlund.

”Gemensamt ansvar”

Centerpartiet var nöjda med att komma ett steg närmare sin föreslagna kommission.

– Vi har ett gemensamt ansvar inför regionens skattebetalare, därför kommer vi naturligtvis att tacka ja, säger Jonny Lundin (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.