Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett vallöfte från Ulf Kristersson under hans Sundsvallsbesök idag: Blir det ett regeringsskifte tänker han verka för prioritera Ostkustbanan. Foto: Pierre Ragnehag SVT

Kristerssons vallöfte under Sundsvallsbesöket: Dubbelspår på Ostkustbanan om 13 år

Uppdaterad
Publicerad

Under sitt besök i Sundsvall kom moderatledaren Ulf Kristersson med ett konkret vallöfte. Blir han statsminister tänker han prioritera Ostkustbanan.

– Den ska vara fullt utbyggd 2035, lovade han.

Valrörelsen är i full gång efter semestrarna, och när Ulf Kristersson under fredagen besökte Sundsvall tillsammans med KD:s Ebba Busch passade han på att lämna ett vallöfte:

Ostkustbanan, tillsammans fyr-spåret mellan Uppsala och Stockholm, är nödvändig för svensk konkurrenskraft, det är ett nationellt intresse, sa moderatledare.

Val 2022

Om ni vinner valet, kommer ni verka för att Ostkustbanan är fullt utbyggd 2035?

– Ja, det är det enkla svaret, säger Ulf Kristersson.

Är det till och med ett vallöfte?

– Ja, det skulle jag säga, säger Kristersson, som samtidigt understryker att han tycker att satsningen på höghastighetståg en dålig idé.

Hör moderatledarens resonemang om detta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet