Foto: TT / arkiv

Kvävgas läckte ut på E14 – vägen helt avstängd i nära två timmar

Uppdaterad
Publicerad

Ett läckage av kvävgas skedde på E14 vid västra avfarten till Ånge sent på torsdagseftermiddagen. Trafiken på E14 var helt avstängd i båda riktningar i nästan två timmar, men sedan 18.45-tiden rullar trafiken åter normalt.

Det var ett lastbilssläp som började läcka kvävgas i höjd med Granboda. Tills vidare fick E14 stängas av under insatsen och trafiken leddes om till alternativa färdvägar.

Räddningstjänstens personal på plats kunde konstatera att en ventil på lastbilssläpet hade börjat läcka ut flytande kväve, som i sig är ofarligt men kan ge köldskador vid hudkontakt.

Inga personskador

– Det var bara lite kvar i tanken när vi kom dit så vi släppte ut det som var kvar helt enkelt, och vi var klara på platsen kunde trafiken släppas på igen, säger räddningstjänstens inre befäl Lars Krantz.

Ingen person ska ha kommit till skada vid tillbudet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.