Foto: SVT Design

Lägenhetsbrand i Skönsberg – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En brand i en lägenhet i bostadsområdet Skönsberg i Sundsvall bröt ut vid fyratiden på onsdagsmorgonen. En kvinna i 70-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Fler boende i flerfamiljshuset larmade SOS sedan brandrök spridit sig i trapphuset. Räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats och röken kunde snabbt härledas till en lägenhet i huset.

Rökdykare gick in och kunde få ut en äldre kvinna ur lägenheten.

– Vi är klara på platsen. Troligtvis hade branden börjat i köket vad vi har kunnat se. Men inga övriga boende har drabbats och inga har behövt evakueras, sa räddningstjänstens inre befäl Henrik Cedergren till SVT vid halvsjutiden.

Kvinnan i 70-årsåldern fördes till sjukhus i ambulans och enligt en bulletin från Sundsvallsjukhus är hennes skador allvarliga.

Brandorsaken är ännu inte känd, men polisen kommer att utreda händelsen och har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.