Foto: SVT

Lärare dömdes för sexbrott – köps ut av Örnsköldsviks kommun

Publicerad

En lärare anställd av Örnsköldsviks kommun har köpts ut av sin arbetsgivare efter upprepade sexbrott. En rättsprocess om uppsägning skulle bli dyrare.

Det var sent en decembernatt som tre unga kvinnor i en EPA-traktor upptäckte läraren vid E4:an i Örnsköldsvik. Hans udda klädsel och beteende fick dem att reagera.

Upprepade brottet

Läraren var klädd i rosa tights, svart BH och rånarluva. Han gjorde onanirörelser och tungan syntes genom hålet i rånarluvan. Polisen kunde snabbt gripa honom och han dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande. Några månader senare gjorde läraren om samma sak och dömdes återigen för sexuellt ofredande.

Köptes ut

Lärarens anställning inom Örnsköldsviks kommun har nu avslutats. Mannen fick 375 600 kronor, 12 månadslöner, för att avsluta sin tjänst. Något som allehanda.se var först att berätta.

Nils Hörnström, personaldirektör i Örnsköldsviks kommun, säger till SVT Västernorrland att kommunen valde att agera snabbt, redan innan mannen dömdes för brotten. En process om uppsägning kunde ha slutat i Arbetsdomstolen och skulle troligen ha tagit längre tid än ett år. Det skulle då ha blivit dyrare än det avtal som nu skrevs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer