Katarina Wallner, lärare inom den kommunala skolan i Sundsvall. Foto: SVT

Läraren Katarina startade Facebook-grupp i protest mot sparkrav

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer inte vara möjligt att genomföra sparkravet på 95 miljoner kronor i Sundsvalls kommuns skolor, det menar läraren Katarina Wallner som startat en Facebook-grupp för att försöka påverka politikerna.

Sparkravet kommer ställa orimliga krav på lärare och personal inom Sundsvalls skolor menar Katarina Wallner som är lärare inom den kommunala skolan.

– Vi behöver ha en skola för alla, och med de här sparkraven kommer det inte att gå att anpassa skolan för de elever som har ett större behov av stöd och anpassad undervisning. Investerar man inte i barnen nu så att de kan tillgodose sig en utbildning skapar man bara framtida problem, säger Katarina.

Katarina är också engagerad inom facket, och i klippet berättar hon hur Facebookgruppen ”På våra bara knän” ska jobba för att försöka påverka besluten om skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.