Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna omkom i frontalkollision i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

SOS larmades vid 18-tiden på tisdagen om en olycka på riksväg 90 i höjd med Hullsta, Sollefteå. En person omkom.

Tomas Näsman, inre befäl vid räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen, berättar att det rör sig om två personbilar som frontalkolliderat. Näsman beskriver det som ”en svår olycka”.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Enligt Tomas Näsman befann sig en person i var sin bil och bägge klämdes fast vid kollisionen. Två hundar fanns också i en av bilarna och minst en skadades.

Bägge förarna fördes med ambulans till sjukhus för vård. Enligt de första rapporterna beskrivs en av bilförarnas skador som ”kritiska”. Föraren av den andra bilen, en kvinna i 40-årsåldern, har ådragit sig skador som av sjukvården betecknas som måttliga.

Sent på måndagskvällen meddelade polisen att en av de skadade, en kvinna, avlidit av sina skador.

Riksväg 90 stängdes av för trafik i bägge riktningarna under räddnings- och bärgningsarbetet som var klart först sent på kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.