Foto: Håkan Alamaa, SVT

Lastbil i diket i Stockvik söder om Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

SOS larmades vid halvsextiden på onsdagsmorgonen om en lastbilsolycka i Stockvik söder om Sundsvall.

– Det är en lastbil som gått av vägen och lagt sig på sidan. Jag vet inte så mycket ännu, vi åker fram för att kontrollera hur det har gått med den drabbade, säger Göran Sundqvist inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Olyckan visade sig vara en tankbil som kört i diket på Appelbergsvägen i Nedre Bredsand nära Stockviks industriområde och lutade betänkligt.

Chauffören togs om hand av ambulanspersonal på plats men ska inte ha ådragit sig några allvarligare skador.

Chauffören gripen

Olycksorsaken är inte utredd men räddningspersonal på plats uppger att chauffören själv sagt att han somnat vid ratten. Polisen meddelade senare att föraren gripits misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt allmänfarlig vårdslöshet.

Inget läckage

Olyckan rubricerades inledningsvis som olycka med farligt gods. Tankbilen var lastad med kol i pulverform och lasten ska inte utgöra någon fara för människor. Inga läckage har heller konstaterats från bilen som nu ska bärgas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.