Lena Asplund, moderat regionråd, lämnar Facebookgruppen som värnar Sollefteå och Örnsköldsviks sjukhus sedan hon utsatts för hot och kränkande kommentarer. Foto: SVT

Hör Lena Asplund om varför hon lämnar facebookgruppen

Uppdaterad
Publicerad

Hon har dock inte gjort någon polisanmälan.

– Nej, jag ville inte göra så stor sak av det utåt innan jag gått ur, för att inte trigga igång andra.

Kommer du att göra en amälan lite längre fram?

– Nu är jag ju inte med i gruppen längre. Men om jag blir hotad framöver kommer jag absolut att anmäla. Det är ett hot mot demokratin när man tycker att man kan bete sig så här mot folkvalda. Vilka orkar vara politiker när man får väldigt kränkande personliga hatkommentarer?

”Oerhört tråkigt”

Vad tänker du kring det här?

– Jag tycker det är oerhört tråkigt för det finns ju också väldigt goda debattörer i den här gruppen som jag gärna har svarat och så där.

Måste man inte bli lite mer hårdhudad?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att de som administrerar de här grupperna ska se till att man inte accepterar det här.

Stängts av

Debatten i den aktuella Facebookgruppen har stundtals varit hätsk när debattens vågor i sjukhusfrågan gått som högst under åren.

Totalt har mellan 80 och 100 medlemmar i gruppen stängts av av gruppens administratörer på grund av olämpliga kommentarer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet