Linus tillbaka på IP med giffarna

Uppdaterad
Publicerad

2009 lämnade Linus Hallenius GIF Sundsvall för nästa steg i karriären. Efter några år utomlands, och två ganska miserabla fotbollsår, har han hittat spelglädjen igen i hemmaklubben.

Han saknade klubbadress – och även en del av fotbollsglädjen var borta. Utan kontrakt började Linus Hallenius i vintras att träna med Gif Sundsvall.

Plötsligt kände han att han, vid 27 års ålder, ännu hade något att ge, både för egen del och till klubben som han lämnat åtta år tidigare.

GIF Sundsvall

”Där jag vill vara”

– Nu är jag precis där jag vill vara. Jag skulle inte vilja byta ut det mot någonting alls, säger han.

– Sedan är det klart att  jag har varit borta från Sundsvall i många år och mycket jag gjort kanske jag kunnat gjort annorlunda. Men det är erfarenheterna som tar en vidare, och jag är mycket nöjd med min situation idag.

En annan människa

Linus Hallenius är en annan människa nu säger han. Både på och utanför planen:

– Jag känner en stolthet över att dra på mig tröjan nu, som jag kanske inte trodde att jag skulle känna igen när jag lämnade 2009.

Se hela intervjun i inslaget.

Allsvenska premiären 1-2 april

Allt om Allsvenskan som drar igång i helgen hittar du på SVT Sport: Allsvenskan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GIF Sundsvall

Mer i ämnet