Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Jag borde ha sett och förstått, Anders Fagerblom, har tagit det av utredningen om LSS-boendet där hans son bor. Foto: SVT

Felix pappa: ”Kommunen borde sett hur illa det var”

Uppdaterad
Publicerad

Han har sin son Felix på det LSS-boende i Sundsvall där återkommande kränkningar och dålig behandling har förekommit under en rad år. Anders Fagerblom reagerar starkt på det som nu uppdagats.
– Man lägger mycket på sig själv. Jag borde ha sett, förstått, säger han.

Anders har tagit del av den utredning som gjordes i höstas om LSS-boendet, en utredning som avslöjade en skrämmade behandling av utsatta människor, missförhållanden som fått pågå under lång tid.

Downs syndrom

En av de boendes situation som utredningen beskriver rör hans egen son Felix, född i början av 90-talet.
Felix har Downs syndrom och har autism. Han klarar mycket själv, men behöver dagligt stöd och hjälp och har bott på LSS-boendet sedan 2017. 

Hör Anders tankar kring allt det som uppdagats och hör honom berätta om hur Felix har det idag – när de flesta ur personalgruppen bytts ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer