Efter lite ställtid kan nu alla gymnasieelever som måste plugga på distans hämta skollunch, berättar Örjan Abrahamsson, skolchef Sollefteå. Foto: SVT

Lunchlådor till gymnasieelever på distans

Publicerad

Gymnasiet i Sollefteå har gått över till distansundervisning efter att flera elever fått covid-19. Nu ser skolan till att också de eleverna får tillgång till skollunch.

– Ja vi fattade beslut om att man skulle kunna hämta mat på skolorna, säger Örjan Abrahamsson, skolchef i Sollefteå.

I måndags gick gymnasieskolan i Sollefteå över till distansundervisning. Det efter att tre elever hade konstaterad covid-19 och många fler kände sig sjuka.

– Det är en svår avvägning jag ville inte gå över, men efter samtal med smittskyddsläkaren kom vi överens om att det var rimligt att stänga skolan under två veckor, säger Örjan Abrahamsson, skolchef i Sollefteå.

Hela kommunen

Men från och med idag, torsdag, kan alla elever oavsett var man bor i kommunen, hämta matlådor på rimligt avstånd från hemmet.

– Ja, vi fattade beslut om att man kunde hämta mat på Hågesta, och nu efter ett par dagars ställtid så kan man hämta också på skolorna i Ramsele, Junsele och Näsåker.

De gymnasieskolor som berörs av distansundervisning är Hågesta och Gudlavbilderskolan. Eleverna vid naturbruks- och fordonsprogrammen som håller till i Skedom kan fortfarande gå till skolan som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.