Lunkentuss hamnar i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och fritidsnämnden i Sundsvall fattade idag det väntade beslutet att båten Lunkentuss inte hamnar på Kulturmagasinet – utan i Härnösand på fritidsbåtsmuseet dit den deponeras på obestämd tid.

Lunkentuss hamnar inte i Sundsvall utan deponeras istället i Härnösand. Det beslutade idag kultur- och fritidsnämnden i Sundsvall och det var en besviken Bengt Näsman från föreningen Bevara Lunkentuss som tog del av beslutet:

– Man river upp tidigare beslut. Vi hade odiskutabelt en överenskommelse och avsiktsförklaring från 2012 som bekräftades i demokratisk ordning 2014. Men nu kör man över oss, säger han till SVT Västernorrland precis när mötet avslutats.

Lunkentuss

Om inte kommunen lovat honom och hans vänner att Lunkentuss skulle hamna i Sundsvall skulle de aldrig någonsin dragit igång det mycket omfattande renoveringsarbetet av båten påpekar han.

– Det kan man lugnt säga. Vi hade aldrig lagt ned över 7000 timmar ideellt om vi inte blivit lovade att båten skulle visas upp i Sundsvall.

Men föreningen Bevara Lunkentuss ger inte upp. Nu ska beslutet överklagas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lunkentuss

Mer i ämnet