(M)-toppar på kollisionskurs

Uppdaterad
Publicerad

Ett dåligt förslag säger moderaten Bengt Sörlin från Sollefteå. Nu kräver han dessutom att det ska bli fri omröstning i samtliga sjukhusfrågor framöver.

Medan oppositionrådet Per Wahlberg ställer sig bakom majoritetens förslag går hans partikamrat från Sollefteå, Bengt Sörlin emot:

– Jag har inga synpunkter på det, men tyvärr är moderaterna splittrade i frågan.

Krisen i Landstinget Västernorrland

– Inför omröstningen i landstingsfullmäktige i slutet av månaden har ju moderaterna släppt röstningen fri och det måste ju gälla alla tunga beslut under resten av året, menar Sörlin:

– Jag förutsätter att i dom här stora och principiella besluten måste varje ledamot få rösta efter eget huvud, säger han. Jag tror att det kommer att bli så också i andra partier.

Oppositionsrådet Per Wahlberg (M) har en helt annan uppfattning och menar att den fria röstningen bara gäller bara gäller två frågor; rehabmedicin i Härnösand och akutortopedin i Sollefteå. Den uppfattningen av partiets interna diskussioner har också partiets gruppledare, Stig Grip.

I sak är Bengt Sörlin inte helt negativ till det ortopediska centra som ska klubbas i landstingsstyrelsen under torsdagen. Han menar att tanken med ett ortopediskt centrum i Sollefteå är mycket bra men inte konskvensen att ta bort den akuta ortopedin är förödande.

Slutgiltigt beslut fattas i landstingsfullmäktigen den 27-28 april och hur det kommer att gå där är en betydligt mer öppen fråga. menar Sörlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet