Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Sjölander om massuppsägningarna i skolan som majoriteten vill förhindra. Hör honom i klippet ovan. Foto: Örjan Leek & Per-Erik Ström

Majoriteten i Härnösand vill förhindra massuppsägningar inom skolan

Uppdaterad
Publicerad

På grund av minskade stadsbidrag befinner sig nu skolorna i Härnösand i en ansträngd ekonomisk situation – som nu majoriteten i Härnösand vill förhindra. Andreas Sjölander (S) berättar att de har ett högt överskottsmål i år som de kommer att ta ifrån för att undvika massuppsägningar i skolan.

Sjölander menar att det är de skolor som har störst behov som kommer bli lidande av besparingar och att majoriteten kommer kompensera upp de skolorna. Han menar att pengarna kommer att gå till de elever som behöver det mest.

– I Härnösand kliver majoriteten in och tar ansvar, i en situation där staten skulle behöva göra det, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelseordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.