Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till torget i Härnösand och hör Solenskolans lärare som slöt upp med hundratals skolanställda under 1 maj. Foto: Örjan Leek

Lärarna på Solenskolan lättade – men faran är inte över

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska majoriteten i Härnösand ska nu ta ansvar för de stora nedskärningarna som riktas mot skolorna. Det efter den enorma uppslutningen bland lärare och skolpersonal under första maj demonstrationen på torget i Härnösand.

Lärarna på Solenskolan hade slutit upp med hundratals skolpersonal som samlats på torget med egenhändigt gjorda protestplakat för att visa sitt missnöje. Och nu ger majoriteten besked till skolorna i kommunen att det inte blir något chocksparpaket.

– Vi är jätteglada att naturligtvis få lite mer positiva besked men att vi kan inte riktigt andas ut fullt. Men vi är gladare än vad vi var i måndags säger Jenny Sjödin, lärare på Solenskolan.

Hör lärarna Hanna och Jenny i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.