Imorgon stänger BB för gott – idag vädjar mammor i Sollefteå till politikerna med regionrådet Erik Lövgren (S) i spetsen, att tänka om och riva upp beslutet.

Mammor pressar Lövgren

Uppdaterad
Publicerad

Idag träffas regionstyrelsen, f d landstingsstyrelsen, för ett sista mötet inför fullmäktige nästa vecka – igår inleddes ockupationen på Sollefteå sjukhus. Idag vädjar mammor i Sollefteå till politikerna att tänka om i BB-frågan.

Idag samlas regionstyrelsen, f d landstingsstyrelsen, till möte i Härnösand inför regionfullmäktige den 8:e februari.  På agendan idag finns egentligen bara ett ärende – frågan om akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus.

Men den senaste tidens utveckling har inneburit en rejäl scenförändring i hela sjukhusdebatten – inte minst ockupationen på sjukhuset som inleddes i går kväll, en aktion i protest mot beslutet att lägga ner BB på sjukhuset.

Vädjan till politikerna – riv upp

Vi träffade några kvinnor i Sollefteå som vädjade till den politiska ledningen, med regionrådet Erik Lövgren i spetsen, att tänka om och riva upp BB-beslutet.

– Min förlossning tog bara 18 minuter, berättar Eva-Marie Sjödin och ställer frågan direkt till politikerna;
”Hur tänker ni er att en sådan situation ska lösas i framtiden?”

– Jag födde mitt tredje barn i Lycksele och hade 15 mil till förlossningen, jag vill inte att någon ska behöva uppleva det jag fick gå igenom, säger Malin Molin till SVT Västernorrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet