Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reporter Fredrik Israelsson rapportera från sökområdet. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Man försvunnen i Härnösand – polisen ber om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 65-årsåldern som är försvunnen i Härnösand är fortfarande borta.

Polisen ber allmänheten om hjälp för att hitta mannen som anmäldes försvunnen i lördags kväll. Hemvärnet har nu också kallats in i sökandet.

Uppdatering: Mannen hittades vid liv under måndagskvällen.

Mannen sågs senast vid sjöbodarna vid Murbergets fiskeläge i Sälsten på Härnön, runt niotiden på lördagskvällen. Han lider av en sjukdom som kan göra honom förvirrad och han är inte från trakten.

Missing People anslöt

En aktiv sökinsats pågår på söndagen i området kring Murbergets fiskeläge. Polisen arbetar med drönare och hundpatrull. Området söks också av med hjälp av helikopter utrustad med värmekamera.

Dessutom hjälper Sjöräddningssällskapet till att söka längs med kustlinjen från vattnet. På söndag eftermiddag uppgav polisen att Missing People har anslutit till sökandet.

Fjällräddningen och kustbevakningen deltar också i sökandet och militär kommer eventuellt att kallas in.

Önskar tips och iakttagelser

Mannen är i 65-årsåldern, 181 centimeter lång med normal kroppsbyggnad, har mellanblont halvlångt hår och gråspräckligt hår och skägg. Han var klädd i bruna skor, beige byxor och en ljus storrutig fleece med fickor och luva.

Mannens anhöriga har godkänt att polisen delar hans signalement och bild på sin hemsida. Tips lämnas till polisen på nummer 114 14, men ser man mannen ska man ringa 112.

I det inringade området på Härnön söks den saknade mannen. Foto: Google Earth/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.