Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man misstänks för förberedelse till mord efter att ha tagit sig in i polisstationen i Sollefteå beväpnad med knivoch ett kofotsliknande tillhygge. Hör kammaråklagaren Karolina Fredriksson i videon ovan. Foto: Moa Lindberg/SVT

Man greps i polishuset i Sollefteå – ”skulle gå till polishuset och mörda någon”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern greps under tisdagseftermiddagen i polishuset i Sollefteå sedan han tagit sig in i byggnaden beväpnad med en kniv och ett kofotsliknande tillhygge.

Han misstänks nu för förberedelse till mord.

Det här var Tidningen Ångermanland först med att berätta. Två polismän försökte upprepade gånger utan resultat att få mannen att släppa sina tillhyggen, innan han till sist lydde.

Det hela ska enligt tidningen ha börjat med att larm om skadegörelse på bilar kom in till polisen i Sollefteå.

– Samtidigt fick vi in uppgifter om att en person yttrat sig att han skulle gå till polishuset och mörda någon, berättar polisens förundersökningsledare Camilla Eriksson för tidningen.

Inne i slussen

När polisen som bäst gjorde sig redo för att spana efter mannen dök han upp vid polishuset. Två polismän skyndade sig för att möta upp men då var mannen redan innanför första entrédörren och befann sig inne i slussarna mot receptionen.

Efter lång övertalning förmådde polismännen till sist alltså mannen att ge upp och lämna ifrån sig sina tillhyggen.

Under förmiddagen anhölls mannen efter förhör, det bekräftar polisen för SVT. Han är känd hos polis och rättsväsende sedan tidigare.

Mannen ska, under torsdagen, höras på nytt tillsammans med sin försvarsadvokat.

I klippet svarar kammaråklagaren Karolina Fredriksson på frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.