Efter en större polisinsats i Skönsberg i Sundsvall greps två personer natten mot torsdag. En av dem, en man i 25-årsåldern häktades på lördagen Foto: gobiten.se

Man häktad misstänkt för människorov – kvinna släppt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern häktades på lördagen misstänkt för människorov. En kvinna i 20-årsåldern misstänkt för samma brott släpptes av jourhäktningsdomstolen i Östersund.

Det var natten mot torsdag som duon greps i bostadsområdet Skönsberg i Sundsvall. En stor polisinsats krävdes och initialt misstänktes båda för brottet mindre grovt människorov, försök till utpressning, grovt olaga tvång och övergrepp i rättssak.

Kända av polisen

Båda personerna är kända av polisen och båda nekade till anklagelserna.

Kammaråklagare Karin Everitt fattade beslut om att begära de två häktade på fredagen och under lördagen hölls förhandlingar i Östersunds jourhäktningsdomstol.

Förtegen åklagare

Vid förhandlingen häktades mannen enligt åklagarens framställning medan kvinnan släpptes på fri fot.

Karin Everitt är förtegen om vad det hela handlar om men på en fråga om det kan vara narkotika inblandat svarar hon:

– Utan att det har utretts ännu kan man misstänka det, men det är i så fall något som kommer fram längre fram i utredningen.

Begreppet ”mindre grovt brott” om människorov brukar handla om att det ska ha varit ett kort förlopp eller att inga vapen använts vid brottet.

Åtal mot den häktade ska vara väckt senast den 10 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.