Den kniv som ska ha använts vid bråket i Timrå Foto: Ur polisens förundersökning

Man höggs i ansiktet – Timrågrannar i knivslagsmål

Uppdaterad
Publicerad

En natt i början av augusti utbröt ett bråk mellan två grannar i Timrå. Det slutade med knivhugg och nu åtalas en 50-årig man för mordförsök på en man i 60-årsåldern.

Bråket mellan männen, som tidigare varit vänner, ska ha uppstått efter att bägge druckit en del alkohol. Bakgrunden ska vara gammalt groll mellan de bägge rörande den yngres fru. Under augustikvällen började de skicka sms mellan varandra och sedan dök den äldre av dem upp vid den nu misstänktes hus. Slagsmål utbröt mellan de bägge och sedan drog 50-åringen fram en morakniv.

Flera hugg

Han högg mot den äldre mannens ansikte och träffade örat. Sedan riktade han ett flertal hugg med morakniven mot den äldre mannens överkropp.

När polispatrullen kommer till platsen hittar man den skadade mannen på hallgolvet i sin bostad. Mannen är blodig men till en början kontaktbar. Efter en stund förlorar han medvetandet en kortare tid och förs med ambulans till Sundsvalls sjukhus för vård.

Nekar till brott

Nu åtalar kammaråklagare Lo Jonsson 50-åringen för försök till mord. Jonsson menar att det endast var tillfälliga omständigheter som gjorde att det inte slutade i mord. Knivhuggen missade vitala organ.

Den åtalade mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.