Foto: SVT

Man höggs med sax – Timråbo döms till fängelse

Publicerad

En 23-årig Timråbo högg en tre år yngre man med ett vasst föremål under en knarkaffär i Timrå centrum. Nu döms 23-åringen till fängelse för brottet.

I början av augusti attackerades en 20-årig man med ett vasst föremål i Timrå. Händelsen hade sin upprinnelse i en narkotikaaffär som av någon anledning gick snett.

20-åringen fördes av sina vänner till akutmottagningen vid Sundsvalls sjukhus. Där konstaterades att han stuckits med ett vasst föremål som bland annat skadat levern och en lunga.

Sax i vattnet

Polisen kunde snabbt ringa in två andra Timråbor som misstänkta för brottet. En av dem pekade i förhör ut en plats vid Vivstavarvstjärnen där han sett den andre slänga en kniv i vattnet. Polisens dykare hittade där flera metallföremål, bland annat en sax som verkade ha kastats i nyligen.

I mitten av september åtalades de bägge misstänkta, en 23-åring för försök till mord och en 19-åring för medhjälp till försök till mord.

Döms till fängelse

Sundsvalls tingsrätt har nu funnit att 23-åringen stuckit 20-åringen med ett vasst föremål, troligen den sax som hittats. Skadorna som detta orsakade var livshotande. Men för att 23-åringen ska kunna fällas för mord måste det finnas uppsåt att döda, något som tingsrätten menar inte har bevisats.

23-åringen döms därför för grov misshandel och ringa narkotikabrott till fängelse i tre år. 19-åringen döms för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och vapenbrott till ungdomsvård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer