Många reaktioner på vaccinkaoset i Västernorrland

Publicerad

SVT Västernorrlands publiceringar om vaccinationskaoset i länet har fått många att reagera. Många har ringt och mailat till redaktionen. På vår Facebooksida haglar kommentarerna om hur regionen sköter uppdraget att vaccinera invånarna mot covid-19.

Covidvaccinationerna väcker starka känslor och efter gårdagens kaosartade situation där bokningssystemet öppnade och stängde och folk till slut uppsökte hälsocentraler och krävde vaccin, var det många som hörde av sig till SVT.

”Skamligt att man inte har mera framförhållning. Tänk vad kan ev hända” , skriver ”Susanne” med anledning av vår rapportering om att bokningssystemet kollapsade.

”Det här är ju under all kritik!! Bättre planering och bättre teknik än så här kan ni väl ändå åstadkomma” , kommenterar ”Marie”.

”Fiasko, under all kritik och skamligt”

När vi kunde rapportera att många äldre, som inte kommit fram på telefon, på eget bevåg begett sig till närvården i Härnösand för att kräva vaccin menar bland annat ”Susanne” att:

”Äldre blir desperata förtvivlade förbannad. Fullt förståligt!”.

Signaturen ”Lena” sammanfattar det hela i ett ord:

”Fiasko!” 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet