Region Västernorrland polisanmäler en händelse med en felaktig dödsförklaring av en av deras medarbetare. Foto: Marcus Lindström / SVT

Medarbetare på regionen blev felaktigt dödförklarad av falsk läkare

Uppdaterad
Publicerad

En medarbetare på Region Västernorrland har felaktigt dödförklarats av en person som påstått sig vara läkare vid sjukhuset i Örnsköldsvik. Nu polisanmäler regionen händelsen.

Region Västernorrland fick i fredags veta att en medarbetare felaktigt dödförklarats av en person som påstått sig vara läkare vid kirurgkliniken på sjukhuset i Örnsköldsvik. Regionen kunde efter en egen utredning konstatera att uppgifterna inte stämde.

– Ingen läkare med det namnet har arbetat i Region Västernorrland, varken som anställd eller inhyrd, säger Krister Bjermert som är verksamhetschef för regionledningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Nu polisanmäler regionen händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.