Migrationsverket varslar över 70 medarbetare i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Cirka 70 personer i Västernorrland berörs när Migrationsverket vill halvera antalet anställda som jobbar med asylprövningar.

Totalt är det 312 tjänster som försvinner från Migrationsverkets mottagningsenheter i Nord. Två enheter tas bort i Sundsvall och en i Kramfors.

Enligt ett pressmeddelande avvecklas ett antal tillfälliga anläggningsboenden i länet och därför varslas nu 70 av totalt 178 anställda i länet.

Migrationsverket har i dag 53 anställda i Kramfors där hälften nu får gå. I Sundsvall finns det 125 tjänser där ett 40-tal årsarbeten sägs upp.

– Det är viktigt att poängtera att region Nord, liksom hela Migrationsverket, arbetar med omställning över tid. Vi ser över var, när och hur mycket regionen behöver dra ner i olika faser, säger Håkan Hansi, chef för region Nord vid Migrationsverket, i ett pressmeddelande.

Så många varslas i Migrationsverkets region Nord

Jämtlands län: 52 (43 årsarbeten)

Västernorrlands län: 72 (60 årsarbeten)

Västerbottens län: 43 (36 årsarbeten)

Norrbottens län: 145 (121 årsarbeten)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.