Skuleberget och Södra Berget i Sundsvall får ta del av Tillväxtverkets bidrag.

Miljonregn över Skuleberget

Publicerad

Tillväxtverket bejakade i veckan ansökan om att utveckla Skuleberget och nationalparken vid Höga Kusten. 38,5 miljoner finns i potten så nu blir det ny linbana.

Det är EU:s strukturfond som går in med 19 miljoner kronor. Därmed går Kramfors kommun med 10 miljoner och Region Västernorrland bidrar med närmare sju miljoner kronor. Docksta Bordtennisklubb vill inte vara sämre och satsar 2 miljoner kronor.

Åttio företag

Nu börjar först och främst arbetet med en ny liftanläggning och downhill-bana.

– Även Höga Kusten Turism är med och det består av åttio turistföretag, säger en nöjd näringslivschef Susanne Königson i Kramfors.

Dynamo Sundsvall

Även Sundsvall får del av Tillväxtverkets pengar – nio miljoner kronor. Regionen, Sundsvalls kommun och ett 20-tal föreningar och företag lägger till elva miljoner så nu finns totalt 20 miljoer kronor för att satsa på Dynamo Sundsvall – Ett nav för terräng- och cykelturism på Södra berget som ska stå klart 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.