Flera sökpådrag har i omgångar letat efter den försvunne Rune Olsson genom åren, men utan resultat. Foto: privat / SVT

Missing People efterlyser fynd efter försvunne Rune

Uppdaterad
Publicerad

För drygt ett år sedan försvann Rune Olsson, 80, från sitt hem i Bergsåker, Sundsvall. Han återfanns aldrig trots stora insatser men Missing People har inte gett upp.

Det var i slutet av augusti förra året som den demente Rune Olsson senast sågs. Stora sökinsatser där polisen fick hjälp av bland annat Hemvärnet, Missing People och Sjöräddningssällskapet pågick under flera dagar – men utan resultat.

Fortsatt sökande

Missing Peoples motto är att ingen ska försvinna utan att hittas och man har fortsatt gå skallgång i trakterna kring Bergsåker. Nu i jakt- och svamp/bärplockartider uppmanar organisationen alla som rör sig i skogarna inom en mil från Bergsåkers centrum att vara extra uppmärksamma på sådant som inte hör hemma där, till exempel kläder eller accessoarer som kan ha tillhört Rune Olsson och leda till var han kan hittas. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.