Foto: Polisen

Misstänks ha mördat sin hustru – nu åtalas mannen

Uppdaterad
Publicerad

En man på en mindre ort i Sollefteå åtalas för mord på sin hustru. Han nekar till brott och hävdar att det var ett vådaskott.

Det var i januari i år som mannen själv ringde till polisen och berättade att han skjutit sin sambo. Han var mycket upprörd och grät. Polisen hittade den döda kvinnan bakom en låst dörr i ett av bostadens rum. Hon hade skjutits med ett av mannens jaktgevär.

Dålig relation

Av förundersökningen kan man utläsa att paret hade en dålig relation och det hade ansökts om skilsmässa. Vittnen uppger att hustrun varit väldigt rädd för honom eftersom han hotade henne och någon misstänker att hon blivit misshandlad av mannen.

Dessutom hade familjen ekonomiska problem.

Vådaskott

Den misstänkte säger i förhör att han mått dåligt och haft självmordstankar och att det var för att ta sitt eget liv som han tog fram vapnet. Han befann sig i parets sovrum och hustrun sov. Sedan är han osäker på vad som hände men förstod att han skjutit hustrun. Han menar att det var ett vådaskott som dödade henne.

Åklagaren bygger åtalet på dels teknisk bevisning och dels en stor mängd vittnesförhör.

Rättegången ska hållas i Ångermanlands tingsrätt i mitten av juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.