Mittmediaffären – granskning kan ta fyra månader

Uppdaterad
Publicerad

Det kan ta upp till fyra månader innan Konkurrensverket ger tummen upp eller tummen ner för Mittmediaaffären. Granskningen tar minimum en månad men kan dröja ytterligare tre månader.

Det har redan höjts kritiska röster att Bonniers får en dominerande ställning till följd av köpet av 28 lokaltidningar i mellersta Sverige och södra Norrland, och det är den frågan Konkurrensverket nu ska granska.

Anser Konkurrensverket att affären är oproblematisk kommer beslutet om en månad, medan det andra alternativet tar betydligt längre tid, uppger Medievärlden. Då kan det dröja ytterligare tre månader innan Konkurrensverkets granskning är klar. Konkurrensverket kommer främst att titta på hur marknaden påverkas av affären och om det kan leda till prisökningar till följd av bristande konkurrens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.