Moderaterna vill stänga nytt migrantläger i Sundsvall

För drygt ett halvår sedan stängdes migrantlägret på södra kajen i Sundsvall. Sedan en tid tillbaka finns ett nytt läger i en annan del av staden. Nu vill moderaterna med oppositionsrådet Jörgen Berglund (M) i spetsen att lägret stängs.

– Lagen måste vara lika för alla, ingen ska olovligen få ockupera mark utan att det blir konsekvenser, säger Jörgen Berglund (M).

Lågprioriterat ärende

Det nya lägret består av en handfull bilar som står uppställda på en parkering där EU-migranterna bor och sover. Sundsvalls kommun har tidigare gjort en polisanmälan, men enligt Jörgen Berglund (M) är det ett lågprioriterat ärende så ett beslut från polisen kommer att dröja. Därför bör kommunen agera, anser han.

– Det finns inget utrymme att vänta på en polisutredning som kan ta månader, denna gång finns också redan ett beslut i fullmäktige som säger att vi inte tillåter detta, säger Jörgen Berglund (M).

Bör agera

Vad bör kommunen göra?

– Kommunen bör söka upp personerna som bor där och förklara att de borde flytta därifrån. Vi bör försöka stänga tiggarlägret genom dialog, inte tvång, säger Jörgen Berglund (M).

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer