Modos VD Johan Widebro var med om en dramatisk trafikolycka. Foto: Bildbyrån

Modo Hockey gick med vinst

Publicerad

Modo Hockey kan efter andra säsongen i allsvenskan uppvisa ett fortsatt positivt resultat: 2,2 miljoner kronor. Det egna kapitalet uppgår nu till 5,2 miljoner kronor.

På måndag släpps Modo Hockeys koncernredovisning, en vecka före årsmötet, men resultatet har redan presenterats. Omsättningen under säsongen 2017/2018 låg på 88 miljoner kronor och vinsten blev 2,2 miljoner. Säsongen innan, den första i Hockeyallsvenskan, var motsvarande siffror 100 miljoner respektive 4,4 miljoner kronor.

Men det egna kapitalet har ökat från 3 till 5,2 miljoner kronor. För två år sedan låg det på minus 1,5 miljoner.

Inget slutspel i budgeten

– Det känns fantastiskt att kunna stärka det egna kapitalet i föreningen och skapa en ännu större stabilitet. Jag är otroligt glad och stolt över att vi lyckas presentera ett så bra resultat trots att herrlaget blev utanför slutspelet, säger klubbens vd Johan Widebro till Modo Channel.

Något slutspel var inte heller inräknat i budgeten men helst hade Widebro sett att herrlaget tog sig dit förstås, varje match är värd cirka 1,5 miljoner.

Den stora skillnaden 2017/2018 jämfört med säsongen innan är att föreningen inte längre har haft avgångsvederlag från SHL, spelarbidrag och ett omställningsbidrag från kommuner – totalt 14 miljoner kronor i extraordinära intäkter. Samtidigt tog man högre kostnader grund av bland annat gamla skulder och omorganisation för att anpassa kostymen.

Siktar mot SHL igen

Widebro konstaterar nu att Modo efter stålbadet kan börja blicka framåt igen.

– Styrelsen har satt en tydlig målsättning, senast 2021 ska vi vara tillbaka i SHL. Då firar föreningen hundra år så vi ska fira dubbelt – förhoppningsvis kan vi göra det redan efter nästa säsong. Vi har en tydlig treårsplan, vi har en strategi och vi satsar framåt. Nästa års budget är betydligt mer offensivt lagd och där har vi räknat med ett slutspel och vi har satsat lite mer pengar i spelartruppen, säger Widebro.

Spelarbudgeten ökar från 13 till 15 miljoner i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.