Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tusentals drabbas efter att konsertansvarig spelat bort biljettpengar. Hör Mindy Mattfolk berätta när de bokade konserten i klippet. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Modo hockeys eventansvariga efter Salmingbluffen: Jag fick en klump i magen

Uppdaterad
Publicerad

I samband med ettårsdagen av Börje Salmings bortgång i november ifjol skulle sex konserter med flera folkkära artister genomföras, bland annat i Hägglunds arena i Örnsköldsvik.

Men den ansvariga spelade bort biljettpengarna vilket drabbat tusentals konsertbesökare.

Konserten såldes in som ett unikt tillfälle att se folkkära artister och blandat med unika klipp från Börje Salmings karriär. Alla intäkter skulle oavkortat gå till Börje Salmings ALS-stiftelse.

I Örnsköldsvik blev Mindy Mattfolk, event- och hospitalitychef glad över att arrangören ville boka Hägglunds arena, som P4 Västernorrland rapporterade först.

– Det var precis efter att Börje hade gått bort. Så det kändes som rätt tid och som en viktig grej att vara med på, säger Mindy Mattfolk.

Många drabbade

Förutom att biljettköparna drabbats då de varken får någon konsert eller pengarna tillbaka drabbas även Börje Salmings ALS-stiftelse. Dessutom drabbas artisterna som i lång tid bokat upp sig för sex konserter och Modo hockey som låst upp arenan till evenemanget.

– Det är så pass stort att hyra en arena. Vi har förmodligen tvingat tacka nej till andra och jag förstå att det blir en stor förlust om det inte blir av så det är klart att jag fick en klump i magen och funderade på om jag borde haft bättre koll på företaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.